Frokostrundstykker med hvete
Ingredienser
- 2 dl hveteflak
- 3 dl vann
- 50 g gjær
- 7 dl skummet kulturmelk
- 2 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 1/2 dl hvetespirer
- 6 dl sammalt fin hvete
- ca. 1,1 liter fint rugmel
Instruksjon
-
Kok hveteflakene med vannet ca. 30 minutter. La det avkjøles.
-
Smuldre gjæren i en bolle.
-
Varm melken til 37 gr. Hell litt over gjæren, og rør til den er oppløst. Tilsett resten av melken, saltet, sukkeret, hvetespirene, hveteflakene, den sammalte hveten og det meste av rugmelet.
-
Arbeid deigen til den slipper bollekanten. Dryss litt mel over, og dekk til. La den heve ca. 30 minutter.
-
Elt inn resten av melet på et melet bakebord.
-
Form deigen til en lang pølse, ca. 65 cm. Skjær den i 2-2 1/2 cm brede biter. Legg dem med snittflaten opp på smurt eller bakepapirkledd stekeplate.
7 Dekk dem til, og la dem etterheve ca. 30 minutter.
-
stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 gr, 12-15 minutter. I varmluftsovn, 18-20 minutter.
-
La rundstykkene avkjøles tildekket på rist.
