NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/frittata-med-tomater-og-spinat/
Frittata med tomater og spinat
Ingredienser
- 1 båt hakket hvitløk
- 1 stk. rødløk, i tynne skiver
- 250 g frisk spinat
- 1 ss nøytral olje, til steking
- 8 stk. egg
- 1 ts salt
- 0,5 ts kvernet pepper
- 12 stk. rød cherrytomat, delt i to
- 25 g parmesan
Instruksjoner
-
Stek hvitløk og rødløk på middels varme i en stekepanne med olje, 2-3 minutter. Ha spinat i pannen og stek den til den faller sammen.
-
Visp sammen egg, salt og pepper. Legg halve tomater over grønnsakene i stekepannen, og hell over eggeblandingen. La eggepannen stivne ved middels varme, 10-15 minutter.
-
Riv parmesan over når eggepannen har stivnet. Legg eventuelt på et lokk slik at osten smelter.
Server frittataen slik den er i pannen, skjær den opp i pene kakestykker eller i små biter til tapas. Server gjerne grovt brød til for et mer fullverdig måltid.
