Frisk sommerkake
Ingredienser
- 75 g smør
- 150 g havrekjeks
- 4 ss kokosmasse
Fyll
- 1 pk. sitrongelè
- 1 beger cottage cheese
- 1 lite beger melon- eller pasjonsfruktyoghurt
- 3 eggeplommer
- 3 eggehviter
Pynt
- 1 dl kremfløte
- sitronmelisse
- jordbær
- rosa kakestrøssel
Instruksjoner
Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og kokos og stek blandingen gyllenbrun. Sett ringen til kakeformen, uten bunn, op et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut. Lag sitrongelè etter avisinigen på pakken, men bare bruk halvparten av vannmengden. Avkjøl.
Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food prosessor og tilsett i den avkjølte gelèen. Visp eggehvitene i stive og bland dem forsiktig inn til slutt. Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet noen timer. Pynt kaken med sitronmelisse, pisket kremfløte og friske jordbær. Strø litt rosa kakestrøssel på toppen om du ønsker det.
