Frisk ostekake
Ingredienser
Bunn
- 3 ss smør eller margarin
- 5-6 dl kakesmuler
Fyll
- 2 bokser (300 g) cottage cheese
- 3/4 dl sukker
- saft og skall av 1 sitron
- skall av 2 appelsiner
- 3 egg
Lokk
- 2 1/2 dl seterrømme
- 2 ts vaniljesukker
Pynt
- 1 appelsin delt i skiver
Instruksjon
Pensle bunn og sider på en rundt kakeform, ca. 24-26 cm, med smør. Har du kakerester, kan de knuses i en matlagingsmaksin eller en hurtigmikser. Rør inn resten av det smeltede smøret i kakesmulene. Trykk kakesmulen i bunnen av formen. Bland cottage cheese og sukker og kjør det i en hurtigmikser eller matlagingsmaskin til det er en jevn kremaktig masse. Rør inn revet skall av sitron og appelsiner. Skallet må vaskes godt i varmt vann, gjerne med en børste. Tilsett sitronsaft og egg. Hell fyllet over kakebunn og stek kaken ved 200 gr. ca. 30 minutter på nederste rille i ovnen. Fyllet skal være stivnet når kaken er ferdig stekt. Ta kaken ut av ovnen og la den hvile ca. 10 minutter. Rør sammen rømme og vaniljesukker og smør dette på toppen av kaken. La kaken steke videre 5-10 minutter til fyllet er stivnet. Avkjøl kaken på rist og pynt med appelsinskiver på toppen.

