Fransk terte

Ingredienser

Bunn

Fyll og pynt

Instruksjon

  1. Rist nøttekjernene i lanpanne i ovnen ved 175 gr. i noen minutter. Da kommer nøttesmaken bedre frem. Rist pannen av og til. Du kan også riste nøttene i stekepannen. Rist pannen hele tiden slik at de ikke blir brent.

  2. Legg nøttene over på et håndkle eller tørkepapir. Gni dem slik at skallet løsner.

  3. Ha litt og litt nøtter i en morter, og støt dem grovt. Du kan også hakke dem i hurtigmikser. Bland med bakepulveret.

  4. Pisk eggehvitene til hardt skum med mikser. Tilsett sukker, litt etter litt. Fortsett piskingen til røren er blank og hvit.

  5. Legg bakepapir i bunnen på en langpanne, 20x30 cm.

  6. Vend nøttene inn i marengsmassen. Bre massen utover langpannen, men ikke helt ut. Hold av 1 cm mot kanten slik at marengsen får utvide seg under stekingen.

  7. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 150 gr, ca. 40 minutter. Marengsen skal få litt farge. La den avkjøles i langpannen.

  8. Legg den over på en rist. Dra bort bakepapiret. Del bunnen i to lengder. Legg ikke bunnene sammen før de skal serveres.

  9. Stivpisk kremen. Spøyt eller bre litt krem rundt kanten av en av bunnene. Fyll mellomrommet med avrente eller tinte bær. Legg på neste bunn.

  10. Pynt med krem og bær. Server terten straks.

Bilde (0) av oppskrift for Fransk terte