Fransk terte
Ingredienser
Bunn
- 200 g (ca. 3 dl) nøttekjerner
- 1/2 ts bakepulver
- 4 eggehviter
- 2 1/2 dl sukker
Fyll og pynt
- 3 dl kremfløte
- 1 boks hermetiske kirsebær i sukkerlake eller 250 g dypfryste, sukrede bjørnebær
Instruksjon
-
Rist nøttekjernene i lanpanne i ovnen ved 175 gr. i noen minutter. Da kommer nøttesmaken bedre frem. Rist pannen av og til. Du kan også riste nøttene i stekepannen. Rist pannen hele tiden slik at de ikke blir brent.
-
Legg nøttene over på et håndkle eller tørkepapir. Gni dem slik at skallet løsner.
-
Ha litt og litt nøtter i en morter, og støt dem grovt. Du kan også hakke dem i hurtigmikser. Bland med bakepulveret.
-
Pisk eggehvitene til hardt skum med mikser. Tilsett sukker, litt etter litt. Fortsett piskingen til røren er blank og hvit.
-
Legg bakepapir i bunnen på en langpanne, 20x30 cm.
-
Vend nøttene inn i marengsmassen. Bre massen utover langpannen, men ikke helt ut. Hold av 1 cm mot kanten slik at marengsen får utvide seg under stekingen.
-
Stek kakebunnen midt i ovnen ved 150 gr, ca. 40 minutter. Marengsen skal få litt farge. La den avkjøles i langpannen.
-
Legg den over på en rist. Dra bort bakepapiret. Del bunnen i to lengder. Legg ikke bunnene sammen før de skal serveres.
-
Stivpisk kremen. Spøyt eller bre litt krem rundt kanten av en av bunnene. Fyll mellomrommet med avrente eller tinte bær. Legg på neste bunn.
-
Pynt med krem og bær. Server terten straks.
