forsommerbombe
Til en form på ca. 2 liter
Ingredienser
- 25 gjær
- 1 dl melk
- 125 g hvetemel
- 160 g smør eller margarin
- 4 ss sukker
- 2 egg
- ca. 250 hvetemel
Eggkrem
- 2 1/2 dl melk
- 1 ss maisennamel
- 2 eggeplommer, eller 1 helt egg
- 1 ss sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2-3 ss likør eller vin
- ca. 1-2 dl kremfløte
- ca. 1/2 dl rips
Instruksjon
Varm melken til den er lunken (ca. 37 gr.) og rør gjæren ut i den. Tilsett 125 g hvetemel og bland sammen til en deig. La deigen heve til dobbel størrelse. Rør smør og sukker hvitt og porøst og arbeid det inn i deigen sammen med halvpisket egg (ta av litt pensling) og melet. Bland diegen raskt sammen - den må ikke bli seig. Smør formen og bruk gjerne en bølget form. En springfrom kan også brukes, ca. 20 cm diameter. Trill deign ut til en tykk pølse som legges i formen. Trykk deigen godt ned i formen. Dekk formen med et klede og la kaken etterheve på et lunt sted ca. 3 timer. Sett stekeovnen på 200 gr. Pensle kaken med sammenpisket egg og stek den på nederste rille i ovnen ca. 30 minutter til den er pent brun og gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.
Kok eggekremen (en ferdigkjøpt pakke kan godt brukes) og rør den med litt pisket kremfløte til en tykk og jevn krem og rør inn likøren. Fyll hullet i kaken med eggekremen like før servering og pynt med rips eller andre bær. Jordbær, blåbær og bringebær til smaker også godt.

