Fløyelskake
Ingredienser
- 150 g smør eller margarin
- 2 dl sukker
- 3 egg
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ss fløte
Glasur
- 75 g smør eller margarin
- 1 1/2 dl skåldede mandler
- 5 ss sukker
- 1 1/2 ss hvetemel
- 2 ss fløte
Instruksjon
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett halvpisket egg, ett om gangen, vekselvis med hvetemel som er blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør inn fløten. Bruk gjerne en husholdningsmaskin til å lage deigen i. Hell røren i en godt smurt form på 22-24 cm i diameter. Stek kaken på rist nederste i ovnen ved 175 gr. ca. 45 minutter. Imens lages glasuren. Skåld og grovhakk mandlene. Smelt smøret i en kjele. Rør inn alle ingrediensene. Smør fyllet over kaken og stek videre ca. 15 minutter eller til glasuren er gyllen. Avkjøl kaken på rist.

