Fletteloff med honning
Ingredienser
- 100 g gjær
- 100 g smør
- 3 1/2 dl vann
- 4 egg
- 1 dl honning
- 1 ts salt
- ca. 1 kg hvetemel
Instruksjoner
Rør gjæren ut i lunkent vann. Smelt smøret, bland med honningen. Halvpisk eggene og bland all væsken sammen. Ha i mel til deigen blir passe fast og er god å arbeide med. Kna den godt. Smør en bolle med olje og legg i deigen, snu den slik at det blir olje over hele deigen. Dekk til med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på melet bord og del i 6 emner. Trill hvert emne til en lang pølse (ca. 35 cm). Flett tre og tre lengder sammen. Legg disse på en stekeovnsplate og la dem etterheve i 30-40 minutter. Pensle loffen med sammenpisket egg og dryss med valmuefrø. Stek loffen ved 200 gr i ca. 30 minutter.

