Fiske kake
Denne kaken skal dekoreres til stjernetenget fisken
Ingredienser
Bunn
- 4 egg
- 4 ss varmt vann
- 125 g sukker
- 1/4 ts salt
- 75 g hvetemel
- 75 g potetmel
- 1 ts bakepulver
Kongekrem
- 300 g jordbær
- 3 dl jordbærgelè (fra pakke)
- 3/4 dl hakkede, ristede mandler
- 4 pl. gelatin
- 1/2 dl kokende vann
- 2 egg
- 2 ss sukker
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 2 dl kremfløte
Pynt
- 3 dl kremfløte
- 1 ts sukker
- farget marsipan
- sølvkuler
- lakrislisser
- mandelspon
Instruksjoner
I stekeovnen ved 175 gr. i ca. 30 minutter. Rund kakeform, 24 cm i diameter.
Bunnen: Visp eggeplommene med varmt vann, sukker og salt. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i eggedosien. Sikt i mel, potetmel og bakepulver. Rør forsiktig til alt er blandet. Hell røren i en smurt form og stek kaken. Avkjøl den.
Kongekrem: Bland jordbær og gelè i food prosessor og kjør på laveste hastighet til bærene er grovdelte. Del kaken i to lag. Sett ringen til formen som kaken er stekt i, på et fat og legg det ene kakelaget i formen. Dynk med saft eller vann. Bre jordbærgeleen over bunnen, og dryss ristede mandler over. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter. Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det kokende vannet. Avkjøl litt før den røres i eggedosisen. Bland til slutt i vispet kremfløte. Hell fromasjkremen over jordbærgelèen. Sett kaken i kjøleskapet. Legg på kaketoppen når fromasjen har stivnet litt. Fjern ringen når kaken er helt stiv. Visp resten av fløten med sukker og kle hele kaken med kremen. Skjær ut fiskene i marsipan og marker stjernetegnet.
