Firkløverkake
Ingredienser
- 5 egg
- 200 g sukker
- 1/2 plate kokesjokolade
- 2 ss kaffe
- 135 g smør/margarin
- 135 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
Glasur
- 1 1/2 dl sukker
- 1 1/2 dl kremfløte
- 70 g smør/margarin
- 125 g firkløver
Pynt
- sjokoladehjerter eller lignende
Instruksjon
Stekes ved 180 gr. i ca. 45 minutter i en springform ca. 26 cm i diameter på nederste rille.
Bunn: Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt sjokolade i vannbad og bland inn kaffe og smeltet smør. Avkjøles noe og blandes i eggdosisen. Sikt hvetemel og bakepulver sammen og vend inn i røren. Helles i en smurt springform og stekes som angitt.
Glasur: Kok sukker, fløte og smør til en tykk saus. Avkjøl litt og rør inn sjokoladen. Smør kremen på kaken når den er avkjølt. Kjempefin å fryse, både med og uten glasur.
