NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.detsoteliv.no/

Finske pepperkaker

Ingredienser

Instruksjoner

Ha brunt sukker og krydder i en nokså stor, tykkbunnet kjele. Varm opp under omrøring til sukkeret har smeltet og blir sirupaktig. Tilsett smøre og rør til også dette har løst seg opp. Ta kjelen av platen og tilsett kremfløten. Bland så i ett sammenpisket egg og deretter natron. Rør til slutt inn hvetemelet. La deigen stå kaldt til neste dag.

Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkaker med ønsket fasong (se tips). Legg kaken på bakepapirdekkede stekeplater. Stek pepperkakene midt i ovnen ved 200 gr i ca. 5 min. Avkjøles på rist.

Tips

Det lønner seg å kjelve ut bare litt og litt av denne pepperkakedeigen. Personlig synes jeg det går lettest å anvende denne deigen til pepperkaker som ikke er altfor store i størrelsen.

Bruk litt mel til utbakingen slik at deigen ikke kleber seg fast til bordet. Et ypperlig tips er å kjøpe en kjevlematte av plast.

“Finske pepperkaker” oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø

Bilde (0) av oppskrift for Finske pepperkaker