Festkringle 2
Ingredienser
- 350 g hvetemel
- 150 g smør eller margarin
- 50 g gjær
- 2 egg
- 1/2 dl fløte
- 2 ss sukker
Fyll
- 100 g smør eller margarin
- 100 g melis
- 25 g mandler
- 1/2 ts kanel
Instruksjoner
Hakk smør sammen med melet i en miksmaster eller for hånd. Bruk vispen i mikseren og sett på laveste trinn. Smøret skal ha romtemperatur. Tilsett litt om gangen, og pisk til det er godt blandet med melet. Rør gjæren ut med fløte og egg. Bland smør/melblandingen og sukkeret i. Elt til en jevn deig, men arbeid den ikke seig. Ta deigen på bakebordet. trill den til en lang pølse, ca. 70 cm. Kjevle den ca. 15 cm bred
Rør sammen smør, melis og malte mandler. Smør blandingen i en stripe langs midten av leiven. Brett sidene over fyllet og lim dem godt sammen med eggehvite. Form lengden til kringle på platen dekket med bakepapir - eller på smurte plate. La kringlen heve ca. 1/2 time. Pensle med sammenpisket egg og dryss hakkede mandler over. Stek kringlen 20-25 minutter ved 225 gr. på nederste rille i ovnen. Obs. noe av fyllet kan renne ut hvis kringlen sprekker under stekingen. Dette smaker som krokan og blir en ekstra godbit!
