Festkrans

Ingredienser

Fyll

Instruksjon

Smuldre gjære i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og la dette bli lunkent. Hell det over gjæren i bollen og rør den godt ut. Tilsett revet potet, sukker og mel. Arbeid deigen smidig og la den heve godt tildekket i ca. 30 minutter. Rør sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet.

Ha deigen på bakebordet og kjevle den ut til en avlang leiv. Smør smørblandingen utover og dryss på sukat, apsikat og mandler. Rull deigen sammen og form til en krans på papirkledd stekeovnsplate. Klipp fliker med en saks i kransen og legg flikene vekselvis til høyre og venstre og rett frem. La kransen heve tildekket i 30-40 minutter. Pensle den med sammenpisket egg og stek den ved 200 gr. i ca. 20 minutter.

Bilde (0) av oppskrift for FestkransBilde (1) av oppskrift for Festkrans