NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.nrk.no/mat/falafel-_-kikertboller-1.12152010

Falafel

Ingredienser

Til servering

Instruksjoner

Hell laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann og la vannet renne godt av ertene. Klapp dem gjerne tørre på et kjøkkenklede.

Kjør kikertene i en kjøkkenmaskin sammen med løk og hvitløk. Tilsett mel, spisskummen, korianderfrø, chili og kardemomme. Kjør til alt er godt blandet. Tilsett urter, og kjør blandingen litt til. Smak til med salt og kvernet pepper.

Form “fasrsen” til valnøttstore boller og oppbevar bollene i kjøleskapet. Stek bollene gylne i stekepannen i en god klunk olje før servering. Server de gjerne med yoghurt- og tahinidipp

Tips

Falafel lages ofte av tørkede kikerter som har vært bløtlagt i rikelig med vann over natten. Det gir bollene en fastere konsistens, men de bør da friteres i 3-5 minutter.

Når vi bruker kokte kikerter, frå bollene en myk konsistens. De må behandles forsiktig i pannen for ikke å ødelegge fasongen.

Bilde (0) av oppskrift for FalafelBilde (1) av oppskrift for FalafelBilde (2) av oppskrift for Falafel