Epleruter

Ingredienser

Pynt

Instruksjon

  1. Start med å skrelle og kjerne ut eplene. Del dem i båter og legg dem i en plastpose. Tilsett sukker og kanel. Bland godt og la dem ligge i posen.

  2. Smelt smøret og la det avkjøles.

  3. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smør og melk.

  4. Bland mel og bakepulver. Ha i blandingen og rør godt.

  5. Hell røren i en godt smurt og strødd liten langpanne, 20x30 cm.

  6. Stikk inn eplebåtene. Dryss over strimlede mandler.

  7. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200 gr, ca. 30 minutter. I varmluftsovn ved 175 gr, ca. 40 minutter.

  8. La kaken avkjøles noe før du skjærer den i ruter.

  9. Oppbevar rutene i tett boks eller frys dem.

Tips

Kaken kan også stekes i en rund 1 1/2 liter form. Beregn ca. 45 minutter til stekingen.

Bilde (0) av oppskrift for Epleruter