Epleruter
Ingredienser
- 50 g smør eller margarin
- 1 egg
- 1 1/2 dl sukker
- 1 1/2 dl melk
- 4 1/2 dl hvetemel
- 1 ss bakepulver
Pynt
- 3 syrlige epler, ca. 350 g
- 2 ss sukker
- 2 ts kanel
- 15 strimlede mandler
Instruksjon
-
Start med å skrelle og kjerne ut eplene. Del dem i båter og legg dem i en plastpose. Tilsett sukker og kanel. Bland godt og la dem ligge i posen.
-
Smelt smøret og la det avkjøles.
-
Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smør og melk.
-
Bland mel og bakepulver. Ha i blandingen og rør godt.
-
Hell røren i en godt smurt og strødd liten langpanne, 20x30 cm.
-
Stikk inn eplebåtene. Dryss over strimlede mandler.
-
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200 gr, ca. 30 minutter. I varmluftsovn ved 175 gr, ca. 40 minutter.
-
La kaken avkjøles noe før du skjærer den i ruter.
-
Oppbevar rutene i tett boks eller frys dem.
Tips
Kaken kan også stekes i en rund 1 1/2 liter form. Beregn ca. 45 minutter til stekingen.
