Eplepai med marengslokk
Ingredienser
- 180 g hvetemel
- 125 g margarin
- 45 g sukker
- 2 eggeplommer
Pynt
- 4 epler
- 3-4 ss sukker
- ca. 1/2 ts kanel
- 2-3 ss vann
marengs
- 2 eggehviter
- 45 g sukker
Instruksjoner
Stekes ved 200 på midterste rille i ca. 15 minutter i muffinsformer i en rund paiform, ca. 22-24 cm.
Mel, sukker, og margarin smuldres til en grynet masse. Tilsett eggeplommer og elt deigen raskt sammen. Sett deigen kaldt ca. 1 time. Kjevle deigen ut til den dekker bunnen og sider i en paiform. Prikk deigen med gaffel og stek paiskallet gyllent. Skrell eplene og skjær dem i båter. Kok dem knapt møre med sukker og vann. Mos dem lett og smak mosen til med kanel. Avkjøl mosen noe før den helles i paiskallet. Stivpisk eggehvitene, tilsett sukker i flere omganger, rør godt mellom hver gang. Bre marengsen over eplefyllet og stek kaken til marengsmassen begynner å bli gyllen. Server kaken lunken eller kald, gjærne med vaniljesaus.
