Eplepai med marengslokk

Ingredienser

Pynt

marengs

Instruksjoner

Stekes ved 200 på midterste rille i ca. 15 minutter i muffinsformer i en rund paiform, ca. 22-24 cm.

Mel, sukker, og margarin smuldres til en grynet masse. Tilsett eggeplommer og elt deigen raskt sammen. Sett deigen kaldt ca. 1 time. Kjevle deigen ut til den dekker bunnen og sider i en paiform. Prikk deigen med gaffel og stek paiskallet gyllent. Skrell eplene og skjær dem i båter. Kok dem knapt møre med sukker og vann. Mos dem lett og smak mosen til med kanel. Avkjøl mosen noe før den helles i paiskallet. Stivpisk eggehvitene, tilsett sukker i flere omganger, rør godt mellom hver gang. Bre marengsen over eplefyllet og stek kaken til marengsmassen begynner å bli gyllen. Server kaken lunken eller kald, gjærne med vaniljesaus.

Bilde (0) av oppskrift for Eplepai med marengslokk