Eplemuffins
Ingredienser
Oppskriften lager ca. 15-18 stk.
- 125 g margarin
- 135 g (1 1/2 dl) sukker
- 1 egg
- 120 g (2 dl) hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2-3 ss melk
- 60 g (1 dl) rosiner
- 1 ts kanel
- 1 ss sukker
Pynt
- 100 g mandelflak
Instruksjoner
Stekes ved 200 på midterste rille i ca. 15 minutter i muffinsformer i papir eller aluminiumsfolie.
Margarin og sukker piskes til en lys og porøs krem. Tilsett egg og sikt på mel, bakepulver. Ha i melk og rosiner og rør det hele lett sammen. Eplene skrelles og skjæres i terninger, vend dem i sukker og kanel. Fyll muffinsformer ca. halvfulle med deig og stikk eplebiter godt ned i deigen. Dryss på mandelskiver og stek kakene gylne. Avkjøles i formene på rist og serveres lunkne eller kalde.
