Eplekake med vaniljesaus
Ingredienser
- 3 epler
- 3 egg
- 2 1/2 dl sukker
- 1 1/2 dl smør
- 1 dl melk
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ss sukker
- 1 ts malt kanel
- 1 ts melis
Instruksjon
Skrell eplene og del dem i skiver. Legg dem i litt vann med noen dråper sitronsaft. Da blir de ikke så fort brune. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland sammen smeltet smør og mel. Ha det i eggedosisen og bland godt. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren. Smør en springform, ca. 24 cm og hell i kakerøren. Legg over epleskiver og dryss på sukker og kanel. Stek kaken i ovn ved 200 gr. i midterste rille, ca. 40 minutter. Dryss melis over kaken før servering og server gjerne med vaniljesaus.
