Eplehorn

Ingredienser

Fyll

Pensling

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i en bollen.

  2. Smelt smøret, hell i melk og avkjøl til 37 gr. Hell væsken over gjæren, og rør godt til den er oppløst.

  3. Tilsett sukker, salt, egg og det meste av melet. Arbied deigen blank og smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper kanten på bollen. Dryss litt mel over, og sett til heving.

  4. Elt inn resten av melet på bakebordet. Del deigen i 3 emner. Kjevle eller klapp dem ut til en rundt leiv, ca. 28 cm i diameter.

  5. Spore eller skjær ut 8 trekanter. Legg litt eplemost smakt til med litt kardemomme på hver trekant. Rull sammen fra den brede enden mot spissen.

  6. Legg hornene på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Pass på at deigspissen er festet under hornet, ellers har den lett for å stikke opp og bli tørr. Dekk til, og etterhev 20-30 minutter. Pensle med sammenpisket egg.

  7. Stek midt i ovnen ved 250 gr. i 6-7 minutter. Avkjøl tildekket. Oppbevar i boks eller frys ned.

Bilde (0) av oppskrift for Eplehorn