Engelsk fruktkake

Ingredienser

Instruksjon

Rør smør og sukker til blandingen er rikelig løs, hvit og porøs. Tilsett eggene som er halvpisket, ett om gangen, og rør kraftig mellom hvert egg. Rør i appelsinmarmeladen. Bland rosiner, korinter, mandler, nøtter og hakket frukt med et par spiseskjeer hvetemel. (Dette for at ikke frukten skal synke til bunns under stekingen). Bland resten av melet med bakepulver. Bland forsiktig frukten og melet i røren. Legg røren i en godt smurt og strødd form på ca. 1 3/4 liter eller fordel røren i mindre former. Stek kaken ved 150-160 gr. på rist nederst i ovnen 1 1/4 - 1 1/2 time. Prøv med en kakenål om kaken er ferdig. Den skal kjennes tørr. La kaken avkjøles litt før den hvelves og avkjøles på rist. Pakk kaken inn i folie oppbevar den kaldt i kjøleskapet.

Bilde (0) av oppskrift for Engelsk fruktkakeBilde (1) av oppskrift for Engelsk fruktkake