Dronningens drøm
Ingredienser
- 3 egg
- 4 dl sukker
- 5 dl hvetemel
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 3 ts bakepulver
- 3 ss kakao
- 1 dl melk
- 300 g smør
- FYLL: vaniljekrem eller romkrem
- PYNT: sjokladeblonder eller annen sjokolade
Sjokoladeglasur
- 3 dl kremfløte
- 400 g kokesjoklade (70%)
- 50 g smør
Instruksjoner
Egg og sukker piskes til eggedosis, det tørre siktes i og røres inn vekselvis med melk og smeltet smør. Ha alt i en smurt og melet springform, 24 cm. Stekes på nederste rille ved 180 gr. i 30-40 min. Del kaken i to eller tre lag og bre vaniljekrem på lagene.
Glasur: Gi fløten et oppkok og sett den til side, ha i sjokoladen. Når sjokoladen har smeltet, røres blandingen sammen slik at den setter seg. Rør i mykt smør til slutt. Smør på sjokoladeglasuren og pynt med sjokoladeblonder.
