Dobbeltflettet rosinlengde

Ingredienser

Pensling

Pynt

Instruksjon

  1. Smelt smøret og hell i melken. Varm til 37 gr.

  2. Smuldre gjæren i en bolle, og løs opp gjæren med en del av væsken.

  3. Tilsett resten av deigvæsken, sukker, salt, eggeplomme, sitronskall og rosiner. Bland godt.

  4. Arbeid inn så mye mel med maskin eller for hånd at deigen blir blank og slipper bollekanten.

  5. Dekk til deigen og la den heve ca. 30 minutter.

  6. Arbeid deigen på nytt på bakebordet. Skjær av 1/3 av deigen. Del den store deigbiten i tre like store emner. Trill ut til lengder på ca. 30 cm. Flett dem sammen.

  7. Legg flaten på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate.

  8. Del den andre deigbiten i tre biter. Trill ut og flett dem i samme lengde som den andre. Legg den tynne fletten opp den andre.

  9. Hev lengden tildekket, ca. 20 minutter. Penlse godt med sammenpisket egg og dryss perlesukker over.

  10. Stek fletten i nedre del av ovnen ved 200 gr, ca. 30 minutter

  11. Ha fletten over på rist, og la den avkjøles

  12. Oppbevar fletten i en tett boks. Det kan også fryses. Holdbarhet ca. 3 måneder.

Bilde (0) av oppskrift for Dobbeltflettet rosinlengde