Dobbeltflettet rosinlengde
Ingredienser
- 75 g smør eller margarin
- 2 1/2 dl melk
- 25 gjær
- 1 dl sukker
- 1 krm salt
- 1 eggeplomme
- revet skall av 1 sitron
- 1 dl rosiner
- 8-9 dl hvetemel
Pensling
- egg
Pynt
- perlesukker
Instruksjon
-
Smelt smøret og hell i melken. Varm til 37 gr.
-
Smuldre gjæren i en bolle, og løs opp gjæren med en del av væsken.
-
Tilsett resten av deigvæsken, sukker, salt, eggeplomme, sitronskall og rosiner. Bland godt.
-
Arbeid inn så mye mel med maskin eller for hånd at deigen blir blank og slipper bollekanten.
-
Dekk til deigen og la den heve ca. 30 minutter.
-
Arbeid deigen på nytt på bakebordet. Skjær av 1/3 av deigen. Del den store deigbiten i tre like store emner. Trill ut til lengder på ca. 30 cm. Flett dem sammen.
-
Legg flaten på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate.
-
Del den andre deigbiten i tre biter. Trill ut og flett dem i samme lengde som den andre. Legg den tynne fletten opp den andre.
-
Hev lengden tildekket, ca. 20 minutter. Penlse godt med sammenpisket egg og dryss perlesukker over.
-
Stek fletten i nedre del av ovnen ved 200 gr, ca. 30 minutter
-
Ha fletten over på rist, og la den avkjøles
-
Oppbevar fletten i en tett boks. Det kan også fryses. Holdbarhet ca. 3 måneder.
