Delikat moussekake

Ingredienser

Instruksjon

  1. Bland havrekjekssmuler, pekannøtter, smør og honning. Trykk ut deigen i bunnen av en springform med diameter på 22 cm.

  2. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter. Kok opp fersken- eller appelsinjuice. Løs gelatinen i den kokende juicen. Avkjøl blandingen.

  3. Hvis du bruker fersk frukt, må den kokes før du kan bruke den. Kok opp ferskenskiver, sukker og sitronsaft. La det småkoke i ca. 5 minutter, eller til ferskene er møre. Rør inn vaniljesukker. Legg halvparten av ferskenskivene i en skål, og sett dem til side så lenge.

  4. Mos resten av ferskenskivene i en kjøkkenmaskin. Bland inn yoghurt, kesam og gelatinjuicen. Kjør maskinen til moussen er kremet og glatt. Legg de hele ferskenskivene på kakebunnen. Hell moussen over. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer.

Variasjon

For å spare kalorier kan du bruke yoghurt naturell og smake den til med ekte vanilje

Tips og råd

Det er enklest å bruke fingertuppene når du skal trykke deigen ut i formen. Pass på at bunnen blir like tykk over det hele. Den skal ikke stekes!

Ferskenjuice får du i helsekostbutikker og velassorterte supermarkeder. Du kan også bruke ananasjuice eller annen juice med fruktkjøtt.

Bilde (0) av oppskrift for Delikat moussekakeBilde (1) av oppskrift for Delikat moussekake