Delikat moussekake
Ingredienser
- 4 dl smuldret havrekjeks
- 3 ss hakkede pekannøtter
- 3 ss smeltet smør eller margarin
- 3 ss honning
- 1 dl fersken- eller appelsinjuice
- 4 gelatinplater
- 3 store skrelte ferskener, helst ferske
- 3 ss sukker
- 1 ss presset sitronsaft
- 1 ss vaniljesukker
- 2 dl yoghurt med vaniljesmak
- 2 dl kesam eller cottage cheese
Instruksjon
-
Bland havrekjekssmuler, pekannøtter, smør og honning. Trykk ut deigen i bunnen av en springform med diameter på 22 cm.
-
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter. Kok opp fersken- eller appelsinjuice. Løs gelatinen i den kokende juicen. Avkjøl blandingen.
-
Hvis du bruker fersk frukt, må den kokes før du kan bruke den. Kok opp ferskenskiver, sukker og sitronsaft. La det småkoke i ca. 5 minutter, eller til ferskene er møre. Rør inn vaniljesukker. Legg halvparten av ferskenskivene i en skål, og sett dem til side så lenge.
-
Mos resten av ferskenskivene i en kjøkkenmaskin. Bland inn yoghurt, kesam og gelatinjuicen. Kjør maskinen til moussen er kremet og glatt. Legg de hele ferskenskivene på kakebunnen. Hell moussen over. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer.
Variasjon
For å spare kalorier kan du bruke yoghurt naturell og smake den til med ekte vanilje
Tips og råd
Det er enklest å bruke fingertuppene når du skal trykke deigen ut i formen. Pass på at bunnen blir like tykk over det hele. Den skal ikke stekes!
Ferskenjuice får du i helsekostbutikker og velassorterte supermarkeder. Du kan også bruke ananasjuice eller annen juice med fruktkjøtt.

