NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/delfiakake-med-kvikk-lunsj
Delfiakake med kvikklunsj
Ingredienser
- 250 g delfiafett
- 200 g kokesjokolade
- 4 ss sterk kaffe
- 2 egg
- 2 ss sukker
- 0,5 dl konjakk/whisky
Fyll
- 2 stk Kvikklunsj XXL
- 2 stk Kvikklunsj (vanlig type)
- 100 g marsipan (se tips)
- 70 g gelétopper (2 pakker)
- 60 g cocktailbær (1 pakke)
Pynt
- 1 stk Kvikklunsj (vanlig type)
- gelétopper
Instruksjoner
Smelt delfiafett i en kjele sammen med kaffe. Ta kjelen av platen. Brekk opp sjokoladen og la den smelte i det varme fettet. Avkjøl.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland i den avkjølte sjokoladeblandingen. Visp til det blir en glatt og jevn røre. Bland i konjakk eller whisky.
Kle en liten brødform (1 liter) med bakepapir i bunn og kanter.
Legg sjokoladerøren lagvis i formen med Kvikklunsj, marsipanen (se tips), cocktailbær og gelétopper. Settes i kjøleskapet til sjokoladen stivner (gjerne over natten).
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Pynt kaken med Kvikklunsj og gelétopper.
Tips
Bruk god kokesjokolade, for eksempel Freias Dronningsjokolade.
Marsipanen formes til en smal rull. Du kan eventuelt bruke ferdigkjøpt rull med marsipan som er farget rød eller grønn.
“Delfiakake” oppbevares i kjøleskapet. Ved servering skjæres kaken i tynne skiver.

