Danske nøttekaker
Ingredienser
- 1 1/2 dl (ca 100 g) nøttekjerner
- 3 dl melis
- 2 eggehviter
- evt. smeltet kokesjokolade
Instruksjon
-
Mal nøttene på mandelkvern. Ikke finfordel dem i food prosessor, da flyter kakene utover under stekingen. Bland nøttene med melis i en bolle.
-
Stivpisk hvitene, og rør inn litt etter litt i nøtteblandingen.
-
Sett røren med to teskjeer i små topper på en bakepapirkledd stekeplate.
-
Stek kakene midt i ovnen ved 175 gr, ca. 15 minutter.
-
Legg bakepapiret med kakene over på en rist. Avkjøl og løsne fra papiret.
-
Server kakene enkle, eller legg sammen to og to med smeltet kokesjokolade imellom.
-
Oppbevar kaken tørt og kjølig hvis de har sjokoladefyll.
