Dansk gjærkringle

Ingredienser

Fyll

Instruksjon

Smuldre smøret i 3/4 av melet, tilsett sukker, sukat, rosiner, salt og kardemomme. Rør gjæren ut i lunken melk og ha i sammenpisket egg. Hell det i melblandingen og rør sammen deigen. La den heve i ca. 20 minutter. Rør sammen smør og melis til fyllet, og smak til med mandeldråper. Ta deigen på bakebordet og ta i mer mel hvis nødvendig. Trill ut til en lang pølse, trykk eller kjevle den flat og legg på fyllet. Brett deigen over fyllet. Form en kringle, og legg den med skjøten ned på bakeplaten. La den få en god etterhev. Pensle med sammenpisket egg. Dryss gjerne på litt hakkede mandler.

Stekes ved 180-200 gr. på nederste rille i ovnen i 25-30 minutter, til den er gjennomstekt og har fått fin farge.

Bilde (0) av oppskrift for Dansk gjærkringle