NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/dagmars-goda-smakakor
Dagmars goda småkakor
Ingredienser
- 125 g smør
- 1 dl sukker
- 2 eggeplommer
- 2 dl hvetemel
- 1 dl havregryn (små, lettkokte)
Instruksjoner
Pisk sammen mykt smør, sukker og eggeplommer til det blir luftig. Bland i hvetemel og deretter havregryn.
Rull deigen til jevnstore kuler. Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk hver kake ned ved bruk av en gaffel. (Ha litt avstand mellom kakene, da de flyter noe ut under steking, se tips.)
Tips
Jeg anbefaler deg å steke en prøvekake først, slik at du kan sjekke hvor mye kakene flyter ut. Dersom kaken flyter ut for mye kan du tilsette litt ekstra hvetemel i deigen
Behandle kaken med forsiktighet. De er svært møre og går lett i stykker. Småkakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.
