Calzone

Ingredienser

Bunner

Tomatrøre

Legg på

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Hell over vann. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje og salt.

  2. Arbeid inn det meste av melet. Hold av litt til utbakingen. Arbeid deigen godt til den slipper bollekanten. Dekk til og la heve 1-1 1/2 time.

  3. Skrell og finhakk løk og hvitløk.

  4. Fres løken myk i olje. Tilsett tomater, salt, krydder og pure. Rør om og la alt sammen småkoke uten lokk til blandingen er passe tykk, 15-20 minutter.

  5. Ta ut laurbærbladet og visp gjerne blandingen glatt med stålvisp. Avkjøl.

  6. Strimle skinken.

  7. Ta deigen opp og elt den smidig på lettmelt bord. Del den i fire deler og arbeid hver del på melet underlag. Trill dem ut til runde boller, klapp dem ut til runde boller, klapp dem ut med håndflaten og strekk deigen. Kjevle dem tynt til sirkler ca. 20 cm i diameter.

  8. Fordel tomatrøren i midten av hver bunn. Ha på skinke og ost.

  9. Løft opp deigen som omgir fyllet og klem deigende sammen slik at fyllt ikke renner ut.

  10. Løft opp deigen som omgir fyllet og klem deigene sammen slik at fyllet ikke renner ut.

  11. Stek pizzaen i nedre del av ovnen ved 250 gr. i 15-20 minutter. I varmluftsovn ved 225 gr. i 20-25 minutter.

Bilde (0) av oppskrift for Calzone