Bursdagskatt
Ingredienser
Bunn
- 3 egg
- 270 g sukker
- 150 g smør
- 240 g hvetemel
- 3 ss kakao
- 3 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 1/2 dl melk
Krem
- 250 g smør
- 125 g melkesjokolade eller kokesjokolade
- 1/2 dl kaffe
- 250 g melis
- 2 eggeplommer
- litt pisket kremfløte til “snute” og “poter”
- smeltet sjokolade til å tegne øyne, værhår o.l.
Instruksjon
Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og hell melken i smøret. Sikt i det tørre og bland i væsken til slutt. Rør forsiktig til deigen er jevn. Helles i en godt smurt form, evt. katteform, og stekes ved 180 gr. i 30-40 minutter. Til kremen smelter du smør og sjokolade i kaffen, røren inn melis og eggeplommer og setter blandingen kjølig en stund. Pisk den godt opp med mikser før du begynner å sprøyte på pynten. Pynt som best du kan. Litt hvitt lager litt spenning, likedan avmerkninger med smeltet sjokolade.
