Borglunds havregrynsbrød

Oppskriften gir 2 brød

Ingredienser

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm litt av vannet til 37 gr, hell over gjæren og rør godt.

  2. Ha i resten av vannet sammen med salt (det groveste støtes i morter), hvetekim og havregryn. Rør godt. Ha i så mye hvetemel at deigen så vidt slipper bollen.

  3. Dryss litt mel over deigen og dekk med plast eller håndkle. La deigen heve 2 timer i romtemperatur.

  4. Elt deigen på arbeidsbordet. Tilsett mer mel om nødvendig.

  5. Del deigen i to like store emner. Form til 2 sprekkfrie, avlange brød. Strø med litt mel og legg på smurt eller bakepaprikledd stekeplate. Dekk til og etterhev ca. 1 time. Skjær et par snitt i hvert brød med en skarp kniv.

  6. Stek brødene på nederste rille ved 275 gr, ca. 10 minutter, senk varmen til 200 gr, og stek ca. 20 minutter til.

  7. Avkjøl brødene på rist uten å dekke dem til. Da beholdes den gode, sprøe skorpen.

Tips

Bak deigen ut til baguetter. Lag 4 smale lengder like lange som stekeplaten. Snitt dem på skrå med en skarp kniv. La heve til dobbel størrelse. Pensle med vann. Strø på havregryn. Stek ved 250 gr i 15-20 minutter.

Bilde (0) av oppskrift for Borglunds havregrynsbrød