Bollekatt

Ingredienser

Instruksjon

Smelt smør i en kjele, slå over melken og vann til 37 gr. Smuldre gjæren i en bakebolle. Slå lunken væske over gjæren. Rør i sukker, kardemomme og hvetemel til en passe fast deig som knapt skal slippe bakebollen. Rør evt. inn rosiner. Sett deigen til hevning på et lunt sted til deigen har hevet seg til dobbel størrelse ca. 30 minutter. Ta deigen opp på bakebordet og trill ut til små boller som settes sammen til en katt på en smurt bakeplate eller på bakepapir. Sett deigen til etterheving godt tildekket ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg og stek katten midt i ovnen ca. 15-20 minutter ved 225 gr. Avkjøl katten på rist og pynt med melisglasur. Server bollekatten nystekt. Den kan også fryses, og varmes den litt ved 150 gr. like før servering, Smaker den som nybakt.

Bilde (0) av oppskrift for Bollekatt