Bollehjerte
Ingredienser
- 4 dl melk
- 25 g gjær
- 1 ss sukker
- 1 krm salt
- ca. 1,3 l hvetemel
- 100 g smør eller margarin
- 1 dl sukker
- 1 ts finstøtt koriander
Fyll
- 1 dl aprikossyltetøy
- 50 g revet kransekakemasse
Pensling
- egg
- mandelspon
Instruksjon
-
Varm melken til 37 gr.
-
Smuldre gjæren i en bolle. Hell melken over, og rør til gjæren er oppløst
-
Tilsett sukker og salt. Arbeid inn så mye mel at deigen blir blank og slipper bollekanten.
-
Dekk til, og la deigen heve ca. 30 minutter.
-
Rør smør, sukker og korinter porøst og hvitt. Bland det med den hevede deigen, og arbeid deigen glatt og blank.
-
Del deigen i to deler. Kjevle hver del ut til leiver, ca. 20x50 cm.
-
Bland aprikossyltetøy og revet kransekakemasse.
-
Fordel fyllet på deigleivene. Rull sammen. Skjær hver rull i 15 biter. Marker hjertemønster, ca. 30 cm bredt og 20 cm høyt, på to bakepapirkledde stekeplater.
-
Legg bollene med litt avstand på mønsteret på bakepapiret. Dekk til og etterhev, 20-30 minutter.
-
Pensle med sammenpisket egg. Dryss mandelspon over.
-
Stek hjertene i nedre del av ovnen ved 200 gr, 15-20 minutter. I varmluftsovn ved 200 gr. ca. 20 minutter.
-
Avkjøl tildekket på rist.
-
Oppbevar hjertene i en tett boks. De kan også fryses. Holdbarhet ca. 3 måneder.
