Bollehjerte

Ingredienser

Fyll

Pensling

Instruksjon

  1. Varm melken til 37 gr.

  2. Smuldre gjæren i en bolle. Hell melken over, og rør til gjæren er oppløst

  3. Tilsett sukker og salt. Arbeid inn så mye mel at deigen blir blank og slipper bollekanten.

  4. Dekk til, og la deigen heve ca. 30 minutter.

  5. Rør smør, sukker og korinter porøst og hvitt. Bland det med den hevede deigen, og arbeid deigen glatt og blank.

  6. Del deigen i to deler. Kjevle hver del ut til leiver, ca. 20x50 cm.

  7. Bland aprikossyltetøy og revet kransekakemasse.

  8. Fordel fyllet på deigleivene. Rull sammen. Skjær hver rull i 15 biter. Marker hjertemønster, ca. 30 cm bredt og 20 cm høyt, på to bakepapirkledde stekeplater.

  9. Legg bollene med litt avstand på mønsteret på bakepapiret. Dekk til og etterhev, 20-30 minutter.

  10. Pensle med sammenpisket egg. Dryss mandelspon over.

  11. Stek hjertene i nedre del av ovnen ved 200 gr, 15-20 minutter. I varmluftsovn ved 200 gr. ca. 20 minutter.

  12. Avkjøl tildekket på rist.

  13. Oppbevar hjertene i en tett boks. De kan også fryses. Holdbarhet ca. 3 måneder.

Bilde (0) av oppskrift for Bollehjerte