Blåbærterte

Ingredienser

FYLL

Instruksjoner

Stekes ved 175 gr. nederste rille ca. 25 minutter i en hjerteform

Eggehvitene piskes stive, tilsett melis i flere omganger, pisk godt mellom hver gang. Rør inn malte mandler og rør det hele lett sammen. Fyll røren i en bakepapirkledd form og stek bunnen til den er gyllen. Avkjøl kaken i formen på rist. Støt blåbærene lett med litt sukker og hell dem over den avkjølte bunnen. Lag 1/2 porsjon hurtiggelè, når den begynner å stivne øses den over bærene. Sett kaken kaldt til gelèen har stivnet. Ta forsiktig kaken opp fra formen og legg den på et fat. Fjern bakepapiret og pynt kaken med pisket krem.

Tips

Det er lurt å la bakepapiret stikke noen centimeter over formens kant, da er det letttere å få kaken ut av formen. Skyv kaken over på et serveringsfat samtidig som du drar bakepapiret av kakebunnen.

Bilde (0) av oppskrift for Blåbærterte