Blåbærostekake

Ingredienser

Fyll

Instruksjoner

Kjør kjeksene i food prosessor til de er finsmuldret, eller ha dem i en plastpose og knus dem. Ha smulene over i en bolle og hell over smeltet smør. Rør godt. Trykk blandingen ut i en rund kakeform, ca. 24 cm, gjerne kledd med bakepapir i bunnen. Trykk blandingen litt opp langs kanten. Kjør osten myk med juice, melk, melis og vaniljesukker. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 10 min. Klem ut vannet og smelt gelatinen i det kokende vannet. Bland smeltet gelatin med osteblandingen. Visp kremfløten stiv og vend forsiktig inn i ostemassn. Hell fyllet over kjeksbunnen, og la den stå kjølig til den har stivnet. Følg anvisningen på gelèpakken, men bruk bare halv vannmengde. Legg litt friske blåbær på ostemassen og hell over avkjølt blåbærgelè. Server gjerne med litt friske bær eller frukt.

Bilde (0) av oppskrift for Blåbærostekake