Blomkålsuppe

Fylden får den fra blomkålen selv, her er hverken fløte eller ost. En lekker forrett eller varm kveldskos, signert ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky, hentet fra hennes bok “Spis deg ung”.

Ingredienser

Instruksjoner

Kok opp vann og salt. Tilsett blomkålbukettene og -bladene og kok dem møre, ca. 4 min. Løft blomkålen ut av gryten med en hullsleiv og over i en bolle. Spar på kokevannet.

Jobb porsjonsvis: Fyll en blender halvveis opp med blomkål, og tilsett kokevann slik at det når omtrent kvartveis opp. Kjør til glatt puré og smak til med mer salt og smør etter smak.

Fortsett med neste runde og bland det hele godt til slutt. Server umiddelbart i varme boller. Ringle litt olivenolje over suppen og ha over hakket gressløk.

Bilde (0) av oppskrift for Blomkålsuppe