Blåbærpai
Ingredienser
- 180 g (3 dl) hvetemel
- 45 g (1/2 dl) sukker
- 125 g margarin
- 1 eggeplomme
FYLL
- 5 dl blåbær
- 2-3 ss sukker
- 1-2 ts potetmel
- eggehvite til pensling
Instruksjoner
Stekes ved 200 gr. på midterste rille i 25-30 minntuer i en 22-24 cm rund paiform.
Mel, sukker og margarin smuldres til en grynet masse. Ha i eggeplomme og elt deigen lett sammen. Dekk deigen med plast og sett den kaldt ca. 1 t. Kjelve deigen til den dekker bunn og sider i en godt smurt paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek paiskallet ca. 10 minutter. Bland sukker, blåbær og potet mel og hell det i skallet. Deigrester skjæres i strimler og legges som glitter over fyllet. Pensle paien med eggehvite og stek med eggehvite og stek den gyllen. Servers lunken med pisket krem.
