Bjørnebærkaker
Oppskrifte gir ca. 16 stk
Ingredienser
- 240 g (4 dl) hvetemel
- 60 g (2/3 dl) sukker
- 150 g margarin
- 1 egg
Fyll
- 200 g marsipan
- 200 g bjørnebær
Pynt
- egg til pensling
- 2-3 ss perlesukker
- 2-3 ss hakkede mandler
Instruksjoner
Stekes ved 200 gr. på midterste rille i ca. 18 minutter. Mel, sukker og margarin smuldres sammen til grynet masse. Tilsett egg og elt deigen raskt sammen. Dekk den med plast og la den stå kaldt minst en time. Kjevle så deigen til ca. 3-4 mm tykkelse. Stikk ut firkanter 10x10 cm. Kjevle marsipanen til ca. 2-3 mm tykkelse og skjær den i firkanter ca. 8x8 cm. Legg en marsipanbit på hver deigbit. Legg 3-4 bær på midten og pensle med egg rundt kantene. Brett deigen som en trekant. Trykk godt til langs kantene med gaffel. Pensle med sammenvispet egg, dryss på perlesukker og mandler og stek kakene gylne. Avkjøles på rist. Serveres lunkne eller kalde. Kan oppbevares noen dager i boks med tett lokk.
