Bistikk med krem
Dette er en gammel oppskrift som var populær på 50- og 60-tallet. Den opprinnelige oppskriften er fra et hefte, laget før krigen av et tysk firma som produserer vaniljesukker og bakepulver m.m.
Ingredienser
Belegg
- 75 g margarin
- 75 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ss melk
- 75 g uskåldede, grovhakkede mandler
Deigen
- 75 g margarin
- 75 g sukker
- 1 egg
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 5 ss melk
Fyll
- 2 dl melk
- 1 pk. vaniljesauspulver
- 50 g sukker
- 50 g smør
- 20 g delfiafett (kan sløyfes)
- alternativ fyll: 2 dl kremfløte
- alternativ fyll: 1 ts vaniljesukker
Instruksjon
Kok opp ingrediensene til belegget og avkjøl. Rør inn margarin og sukker lyst og lett og tilsett egget, mel med bakepulver og melken. Ha røren i en godt smurt liten rund form, 20-22 cm i diameter. Ha over belegget og stek kaken ved 180-200 gr. i 30-35 minutter. Avkjøl og del kaken i to.
Lag vaniljekremen og rør inn smør og delfiafett. Fyll kaken med den kremen når den er kald, eller fyll med pisket krem.
