NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/berlinerkranser

Berlinerkranser

Ingredienser

Instruksjoner

Kok det ene egget til det er hardkokt. Fjern eggehviten og ha den hardkokte eggeplomen i bakebollen. Tilsett den rå eggeplommen og sukkeret. Pisk til lys eggedosis. Smuldre smøret i hvetemelet. Kna alt sammen til du får en jevn deig. La deigen hvile kjølig i en halv time.

Del deigen opp i 40 like store emner. Trill hvert emne til knapt blyanttykke ruller (10-12 cm lange) som formes til kranser med endene i kors (se bildet).

Ha perlesukker i en skål e.l. Pensle oversiden av kaken med eggehvite og dypp dem så i skålen med perlesukker

Sett kakene på bakepapirkledde stekeplater. Stek kaken midt i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min. De skal være helt lyse, men litt gylne i kantene. Avkjøl kakene på platen før de forsiktig flyttes på rist og avkjøles helt.

Tips

Kakene er svært møre og går lett i stykker. Det er derfor lurt å la de avkjøle en stund på platen før du forsiktig flytter dem over på en rist med en stekespade.

Du kan doble porsjonen hvis du ønsker flere kaker, men husk at de tar tid å forme kakene. Deigen er dessuten litt lettere å arbeide med hvis den ikke er for stor.

Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks.

Bilde (0) av oppskrift for Berlinerkranser