Auds frokostbrød
Ingredienser
- 1 kg fiberbakst
- 1 kg grovbakst
- 100 g havregryn
- 100 g linfrø
- 100 g sesamfrø
- 200 g valnøtter
- 4 ts salt
- 1/2 dl lys sirup
- 1/2 dl olje
- 100 g gjær
- 7 dl sur skummet melk
- 7 dl vann
Instruksjon
Bland sammen varmt vann og melk til det er fingervarmt, 37 gr. Bland væsken med olje og sirup. Smuldre i gjæren og tilsett frø, hakkede nøtter og havregryn, grovbakst og elt inn fiberbakst til en smidig deig som slipper bakebollen. Sett deigen til hevning på et lunt sted under plast i ca. 1 time. Ta deigen opp på bakebordet, del i fire og kna til avlange brød som legges i former. Etterhev i ca. 1 time. Stek brødene på rist på nederste rille i ovnen ved 200 gr. i ca. 45 minutter. Pensle brødene med vann før steking. Avkjøl brødene på rist. De egner seg til frysning.
