Appelsinlikør

Ingredienser

Instruksjoner

Rør sammen likør, appelsinskallpulver og sukker. La likøren trekke minst en uke. sil likøren og oppbevar på pen flaske.

Tørking av appelsinskall

Skjær appelsinskallet i tynne strimler. Legg strimlene på kjøkkenpapir i mikrobølgeovn. La tørke ved middels effekt. Pass på hele tiden så det ikke blir brent. Når appelsinskallene er ferdige, legges de flatt på kjøkkenhåndkle på benken til de er kalde og kjennes sprø. Det er fint at de ettertørker slik, gjerne noen dager. Kjør så til pulver i food prosessor. Fylles på glass og oppbevares i fryseboksen. Dette er herlig appelsinsmak å tilsette iskremsauser, som dryss på salat, i formkaker og likør som dette. Du kan også tørke appelsinskall i stekeovnen på ca. 50 gr, men det går selvgølgelig ikke så fort.

Bilde (0) av oppskrift for Appelsinlikør